Saturday 24 March 2012

Marineeritud seller




Marineerida võib 1 punti varssellerit või siis ka suuremat kogust.

Marinaad:
1 l vett
2 spl jämedat soola
2 spl suhkrut
4 spl 30% äädikat.

Tükelda pestud varsseller parajateks juppideka (2-3 cm pikkusteks tükkideks). Pane potti ning lisa nii palju vett, et seller on kaetud. Lisa suhkur, sool ja äädikas ning lase korraks keema. Võib kohe süüa. Säilib hästi külmikus.
Säilitamiseks pane tükeldatud seller purki ning lisa valmis keedetud marinaad. Kuumuta seni kuni seller on kergelt värvi muutnud ning väikesed mullid on hakanud purgipõhjast pinnale tõusma. Kaaneta ja pane jahtuma.

Mulle meeldib marineeritud varssellerit süüa võileibade kõrvale. Need on mõnusalt krõmpsud ning krehvtised.

No comments:

Post a Comment