Saturday 24 March 2012

Lenini onnike

Kohupiima ja küpsise torte on sadu variante aga see on meie pere lemmik. Seda kooki teatakse ka kindlasti teiste nimede all aga meie peres on see ikka olnud Lenini onnike.

15 küpsist (meie Kalevi või siis Selga küpsised sobivad hästi)
2 pakki kohupiima
1 pakk võid (200 gr)
suhkrut
kakaod
marmelaaditükke
mandlilaaste

toidukilet

Šokolaadi tegemiseks hõõru pool pakki võid ja suhkruga. Kui küsisin emalt täpset kogust suhkru jaoks siis vastuseks sain vaid: "Pane maitse järgi" . Kui kasutada magusat kakaod siis läheb kindlasti vähem suhkrut ning ka šokolaad tuleb heledam. Määri segu toidukilele laiali nii, et see katab ära pinna 3x5 küpsisele. Küpised lao šokolaadile 5 tükki ritta ning pane 3 rida. Kohupiim sega poole paki võiga ning lisa marmelaaditükid ja mandlilaastud. Võib panna ka kuivatatud puuvilju või sukaadi. Suhkrut pane taas "maitse järgi" st. magusale kohupiimale läheb vähem ja maitsetamata kohupiimale läheb rohkem suhkrut.
Pane maitsestatud kohupiimamass keskmise küpsise rea peale ning toidukile abiga tõsta äärmised read üles kohupiima peale nii, et tekiks kolmnurkne pikk onn. Pane Lenini onnike külma.

Kõige mõtekam on teha see kook valmis eelmisel õhtul või siis pidupäeva hommikul. Serveerimiseks eemalda toidukile ning pane pikale vaagnale.

Nii lihtne see ongi :)

No comments:

Post a Comment