Saturday 7 January 2012

Värviline kuskuss

Koostisained (6 inimesele)
500 g kuskussi
75g kuldseid sultanasid/rosinaid
1/4 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl paprikat
1/2 tl jahvatatud köömneid
1/2 tl jahvatatud koriandrit
2 tl soola
800 ml keevat vett
1 granaatõun
peotäis värsekt koriandrit
Valmistusõpetus:
Pane kuskuss, rosinad, maitseained ja sool kuumakindlasse kaussi. Sega hästi. Kasuta suuremat kaussi, sest kuskuss paisub. Lisa keev vesi kuivainetele ja kata kauss kilega. Jäta kuskuss kaussi seisma umbes 10-15 minutiks. Eemalda kile ning sega kuskussi kahvliga, et tükid omavahel eralduksid.
Kui pakud kuskussi koos ahjulihaga siis võid lisada ka mõned supilusika täied pannile tekkinud sousti, et anda rohkem maitset.
Pane kuskuss serveerimisnõusse. Lõika granaatõun pooleks ja pane vähemalt kolmandik seemnetest kuskussi peale. Puista peale värsket koriandrit.

No comments:

Post a Comment