Saturday 7 January 2012

Spagetikaste purgis


Koostisained (10 inimesele)
5 kg küpseid tomateid
2 punast paprikat
3 sibulat
3 porgandit
1 väiksem suvekõrvits
2 spl kuivatatud oreganot
1 spl kuivatatud basiilikut
3 spl jämedat soola
100 ml õli
1 tl musta pipar
1-2 chilli pipart (võib jääda välja)
0.5 klaasi pruuni suhkrut
poole sidruni mahl
Valmistusõpetus:
Kõigepealt tuleb tomatipüree teha ja selleks on kaks võimalust:
1. Tomatite koorimiseks pane need alguses keevasse vette ja siis jääkülma vette. Sedasi tuleb nahk lahti ja tomateid on lihtsam koorida. Poolita kooritud tomatid ning teelusikaga eemalda seemned. Pane tomatid sõelale nõrguma. Tükelda nõrutatud tomatid ning pane need potti. Keeda tomatid kuni need on muutunud püreeks ja osa vedelikku on ära keenud.
2. Teine võimalus püree tegemiseks. Puhasta ja haki värsked tomatid. Keeda tomateid pool tundi. Suru keedetud tomatid läbi sõela ning tulemuseks on seemneteta ja nahata tomatipüree. See viis on lihtsam aga püree on vedelam ja vajab pikemat keetmist.

Tükelda sibulad, paprika, suvekõrvits, porgandid ja lisa tomatipüreele. Lisa ülejäänud ained. Keeda umbes 1 tund ning siis püreesta segu saumiksriga. Vajadusel lisa jämedat soola ning kui segu on liiga vedel jätka keetmist kuni soovitud paksuse saamiseni. Keeda alati madalal kuumusel ning ilma kaaneta. Sega aegajalt.
Pane segu ennem steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Talvel on hea lihtne võtta purk spagett kastet ning sellest kiire ja hea söök valmistada. Lihtsalt prae 300 g hakkliha ning lisa kaste pannile. Kuumuta mõni minut ning serveeri spagettidega.

No comments:

Post a Comment