Saturday 7 January 2012

Kõrvitsapirukad


Koostisained (10 inimesele)
3 klaasi puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
1 klaas rosinaid
1 klaas pehmeks keedetud purustatud tangu
2 spl oliivõli
2 tl kaneeli
1 tl soola
2 spl suhkrut
näputäis jahvatatud musta pipart
1 kg jahu
2 klaasi vett
4 spl veiniäädikat
1 klaas õli
Valmistusõpetus:
Pane kaussi kõrvitsa tükid, rosinad, keedetud tang, õli, sool, suhkur, kaneel ja pipar ning sega. Jäta ööseks seisma külma kohta. Taigna jaoks sega kokku jahu, vesi, õli ja äädikas. Sõtku jahuga katud laual kuni on ühtlane. Pane ahi sooja 200 kraadile.
Rulli tainas laual õhukeseks ning lõika välja alustassi suurused kettad. Selleks võid kasutada pirukalõikurit või võtta alustass appi ning lõigata ümbert noaga. Määri ketaste servad külma veega. Iga ketta keskele aseta dessertlusikatäis segu ning tösta ketta üks serv üle. Mätsi ääred korralikult kokku. Pane ahjuplaadile, tee kahvliga paar auku sisse ning määri pealt munaga. Küpseta ahjus kuni kuldsed.
Sellest kogusest saab umbes 60-70 väikest pirukat
See on tüüpiline Küprose kõrvitsa pirukas. Neid võib ka suuremaid teha. Näiteks ketaste lõikamiseks kasutada hoopis väiksemat praetaldrikut. Need pirukad on originaalis natuke soolased ja natuke magusad. Mulle endale meeldivad nad pigem magusad. Kõrvitsale ei pea suhkrut lisama kuna rosinad annavad palju magusust niigi.

No comments:

Post a Comment